5 Grootste Steden van Australië

Australië is een van de grootste landen ter wereld. Hoewel het voor een groot stuk bestaat uit woestijngebieden die de echte outback ervaring biedt, wordt een reis doorheen Australië vooral bepaald door de verschillende steden. Dit zijn de vijf grootste steden van Australië.

5. Adelaide

Adelaide
Kyletaylor/flickr

Adelaide is de hoofdstad van de staat South Australia. Maar liefst 75% van de mensen die in de staat leven, leven in of in de nabijheid van Adelaide. De stad staat vooral bekend omwille van zijn artistieke karakter. Kunst en live music zijn hier een deel van de cultuur. Nochtans is Adelaide een lange tijd onzichtbaar geweest omwille van zijn geïsoleerde locatie. Daarnaast zijn de verschillende wijnstreken in de regio en de outdoorbestemmingen in de provincie een grote reden waarom toeristen tot hier reizen.

4. Perth

Perth
Mark /wikicommons

Perth is de grootste stad in het westen van Australië. Ondertussen is het de op drie na meest bevolkte stad van het land en dat heeft het in grote mate te danken aan de gold rush op het einde van de negentiende eeuw. Ondanks het grote aantal inwoners dat de stad telt, is Perth een van de meest geïsoleerde steden ter wereld. Perth ligt zelfs dichter bij Indonesië dan bij Australische steden in het westen zoals Brisbane en Sydney. Een groot deel van de bevolking komt uit Engeland, Ierland en andere landen van Europa. Hoewel een groot deel van de economie afhankelijk is van de mijnindustrie, heeft ook het toerisme een groot aandeel in het welzijn van de stad.

3. Brisbane

Brisbane
Sean Chin/wikicommons

Brisbane is niet alleen een van de grootste, maar wellicht ook een van de oudste steden van Australië. De ligging aan de oceaan zorgt ervoor dat de haven van Brisbane een van de belangrijkste is van het land en dus erg belangrijk is op economisch vlak. Net als in Adelaide is de muziekcultuur ook hier erg belangrijk. Met de South Bank Parklands, Roma Street Parkland en de City Botanic Gardens heeft Brisbane enkele leuke bezienswaardigheden. De meeste toeristen maken echter van Brisbane hun uitvalsbasis voor een bezoek aan het Great Barrief Reef.

2. Melbourne

Melbourne
Shannon Hobbs /flickr

De gold rush halfweg de negentiende eeuw heeft de stad Melbourne getransformeerd in een van ’s werelds meest rijke en grootste steden. Vooral op cultureel vlak geniet de stad internationaal veel faam. Met talrijke festivals, musicals en kunstevenementen die jaarlijks in Melbourne plaats vinden doet het die reputatie telkens eer aan. Het is echter het klimaat, zijn ligging aan het water en het nachtleven die het een van de meest levendige steden maakt. Op basis hiervan wordt Melbourne al jaren aan een stuk als een van de aangenaamste plaatsen om te leven gezien. Daarnaast wordt Melbourne gezien als geboorteplaats van twee van de voornaamste Australische sporten: football en cricket.

1. Sydney

Sydney
Diliff /wikicommons

Geen Australische stad die zo bekend is internationaal als Sydney. Het imago van de stad gaat hand in hand met het Opera House die wellicht het meest herkenbare gebouw van Australië is. Net als Melbourne staat Sydney bekend als een van de meest leefbare steden ter wereld. Helaas is het ook een van de duurste om in te vertoeven. De stad behoort tot de vijftien meest bezochte wereldsteden ter wereld waardoor het toerisme een grote troef is geworden.Het Sydney Opera House, de Sydney Tower en de Sydney Harbour zijn belangrijke bezienswaardigheden en worden dus ook erg vaak bezocht door toeristen.

  • Voeg Toe!