5 Grootste Steden van Marokko

Door zijn nabije ligging met Spanje geldt Marokko als het ware als de poort naar Afrika. Nochtans is van de Europese cultuur nog weinig te merken. Het land heeft een prachtige natuur, rijke authentieke cultuur en enkele fascinerende steden. Dit zijn de vijf grootste steden van Marokko.

5. Rabat

Rabat
Elooas/wikicommons

Rabat mag als hoofdstad van Marokko dan wel het politieke en administratieve centrum van het land zijn, qua toerisme wordt het wat verwaarloosd. De meeste reizigers laten de stad links liggen. Nochtans is de stad een ideale eerste kennismaking met het land. Net zoals de populaire en grotere steden Fez en Marrakesh heb je ook hier een medina en een hele resem musea. Het verschil is echter dat je hier nog vrij kunt ronddolen zonder lastig gevallen te worden door verkopers die je spullen willen aansmeren.

4. Marrakesh

Marrakesh
Donar Reiskoffer/wikicommons

In tegenstelling tot de hoofdstad Rabat is Marrakesh wel een belangrijke stopplaats op het reisschema van reizigers. Gelegen aan de voet van het Atlasgebergte heeft de stad alle troeven op toeristisch vlak. Niet alleen behoort de historische kern van de stad tot werelderfgoed van Unesco maar ook het centrale plein, Djemaa el Fna, is een belangrijke bezienswaardigheid. Vlakbij vind je de soek met zijn pittoreske steegjes en kraampjes. Ooit was Marrakesh een belangrijke stad voor karavaanroutes doorheen de Sahara.

3. Tanger

tangier
cat_collector/flickr

Deze Marokkaanse stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is dus een belangrijke handelsplaats voor de economie van het land. Op Larache na is Tanger de oudste stad van het land. Zijn nabije ligging met Europa zorgt ervoor dat Tanger pas echt als de poort naar Afrika kan worden beschouwd. De stad oogt ook niet typisch Marokkaans, iets wat te wijten is aan de verschillende invloeden die stad heeft gekregen. Net door deze mengelmoes aan culturen, oefent Tanger een grote aantrekkingskracht uit.

2. Fez

Fez
El Pantera/wikicommons

Fez is samen met Marrakesh, Meknes en Rabat één van de vier koningssteden van Marokko. Net daarom trekt het heel wat reizigers aan. Ook hier is de oude medina de grootste bezienswaardigheid. Het oude stadsgedeelte is dan ook een van de laatste plaatsen waar er nog een authentieke middeleeuwse sfeer hangt. Die sfeer wordt enkel maar versterkt door het feit dat er geen wagens mogen rijden in het oude stadsgedeelte. Hier ervaar je Marokko op zijn best. Wie in de smalle steegjes van de medina ronddwaalt krijgt haast letterlijk de cultuur te proeven aan de hand van de vele geurige kruiden die er worden verkocht.

1. Casablanca

casablanca

Als men Casablanca letterlijk vertaalt, dan komt je uit op ‘wit huis’. De naam zelf is niet moeilijk te verklaren als je in de stad ronddwaalt. Casablanca bestaat voornamelijk uit witte huizen. Gezien zijn ligging aan de kust, is Casablanca erg belangrijk voor de economie van het land. het heeft dan ook de grootste haven. Door die welvarende economie is het ook een van de modernste steden van Marokko en het leunt ook erg dicht aan bij de Westerse wereld.

  • Voeg Toe!