5 Grootste steden van Amerika

De Verenigde Staten is een van de grootste landen van de wereld. Met maar liefst vijftig verschillende deelstaten en een enorm inwonersaantal zijn er ook heel wat mooie plekken en steden te bewonderen. Er zijn veel grote steden ontstaan in de korte tijd dat de Verenigde Staten bestaan. In dit artikel lopen we de vijf grootste steden van de Verenigde Staten langs.

5. Philadelphia (Penssylvania)

Philadelphia

Philadelphia is een stad die helemaal in het Oosten van Amerika ligt. In Amerika noemen de inwoners van Philadelphia de stad ook wel ‘Philly’. Philadelphia was zeker vroeger een belangrijke stad. Zo was het tussen 1790 en 1800 de hoofdstad van Amerika en werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring er ondertekend. Historische gebouwen als de Independence Hall, het Liberty Bell Center en het stadhuis van Philadelphia herinneren aan het rijke verleden van de stad.

4. Houston (Texas)

Houston

De stad Houston is gelegen aan de Golf van Mexico. Houston ligt erg goed ten opzichte van de olievelden in de Golf van Mexico. Dit zorgt er dus ook voor dat de petrochemische industrie van Houston erg sterk is. Verder is het kanaal langs de stad een populaire route in de Verenigde Staten. Dit zorgt ervoor dat de industrie in de stad veel ruimte heeft om te groeien. Er zijn dan ook veel grote bedrijven gevestigd in Houston.

3. Chicago (Illinois)

Chicago1

Chicago is een redelijk nieuwe stad in vergelijking tot de rest van Amerika, want zij werd in 1830 gesticht. Helaas brandde een enorm groot deel van de stad af in 1871. De brand was enorm en ongeveer een derde deel van de bevolking toentertijd raakte dakloos. Toch heeft de brand Chicago een enorme oppepper gegeven, want de bouw kreeg een enorme boost. De lift en elektriciteit werden rond die tijd uitgevonden, wat ervoor zorgde dat er massale gebouwen gebouwd werden. Chicago staat ook bekend om zijn criminaliteit. Zeker tijdens de crisis in de jaren twintig waren er veel grote drugsbendes en criminelen als Al Capone actief in de stad.

2. Los Angeles (California)

Los Angeles
D Ramey Logan/wikicommons

Los Angeles, officieel de City of Los Angeles wordt door velen gemakzuchtig afgekort tot L.A. Los Angeles is in 1781 gesticht en heeft ook een tijd tot Mexico behoord. Na de Mexicaans-Amerikaanse oorlog werd in 1808 de stad echt van Amerika. De stad maakte een enorme groei door, mede door de komst van spoorwegen.
Tegenwoordig is Los Angeles met recht een wereldstad te noemen. Los Angeles beschikt over een drukke, grote haven en vliegveld. Hollywood, wat in Los Angeles ligt, is het centrum van de Amerikaanse televisie, die uiteraard veel invloeden levert over de rest van de wereld. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden in de stad die ook veel toeristen trekken, als de Hollywood Boulevard en de concert hal van Walt Disney. Los Angeles heeft ongeveer 4 miljoen inwoners.

1. New York (New York)

New York
William Warby/flickr

Voor buitenstaanders is New York waarschijnlijk de bekendste stad van Amerika. Dat is ook niet gek, want New York levert op veel gebieden enorm veel invloed. Zo heeft het een invloedrijke rol in onder andere de handel, mode, educatie en de financiën. En dit niet alleen van de Verenigde Staten, over de hele wereld kijken mensen reikhalzend uit naar New York. De bijnaam van New York is dan ook ‘the city that never sleeps’, door de drukte en levendigheid van de stad. En met zo’n 8.5 miljoen inwoners is het met stip de grootste stad van Amerika.

  • Voeg Toe!