5 Grootste Steden van Spanje

Spanje is door zijn indrukwekkende costa’s een populaire reisbestemming. Maar ook de Spaanse steden zijn in trek voor een leuke citytrip. Hier zijn alvast de vijf grootste steden van Spanje.

5. Zaragoza

Zaragoza
Gisbertn/wikicommons

Als we de lijst van vijf grootste steden van Spanje bekijken dan is Zaragoza wellicht de minst populaire stad die wordt gekozen als bestemming voor een citytrip. De centrale ligging van de stad zorgt ervoor dat het een erg belangrijke industrie- en handelsstad is. Zo ligt het midden tussen steden als Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en het Franse Toulouse. In Zaragoza leeft zowat de helft van de volledige bevolking van de provincie Aragon.

4. Sevilla

Sevilla
Michiel1972 /wikicommons

Sevilla is zowat de belangrijkste stad van Andalusië en Zuid-Spanje. Niet alleen heeft het het grootste historische centrum van Spanje en talrijke bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sevilla, waardoor de stad erg toeristisch is, maar ook op vlak van politiek, economie en kunst speelt het een erg voorname rol. De wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dansstijl flamenco. Sevilla is wellicht een van de meest katholieke steden van Spanje. Zo wordt de Semana Santa, oftewel de Heilige Week uitbundig gevierd.

3. Valencia

Valencia
Adelheid Bischoff /wikicommons

Wat Sevilla met de flamenco toevoegt aan de Spaanse cultuur, doet Valencia met het Spaanse gerecht paella. Paella wordt op honderden verschillende wijzen bereid maar de variant uit Valencia staat bekend als de enige echte. Valencia is gelegen aan de Middellandse zee en wordt wel eens de sinaasappelstad genoemd. Het zal je dan ook niet verrassen dat hun traditionele Valenciaanse drankje, Agua de Valencia, een mix is van sinaasappelsap, cava en Cointreau. Net zoals Barcelona heeft ook Valencia zijn eigen stranden wat het een erg populaire zomerbestemming maakt.

2. Barcelona

Barcelona
Adrià garcía /flickr

Wie aan Barcelona denkt, denkt tegenwoordig aan FC Barcelona, een van de meest succesvolle voetbalclubs van Europa en wellicht ter wereld. Een voetbalweekendje wordt ook vaak gecombineerd met een citytrip Barcelona. De Catalaanse hoofdstad heeft dan ook heel wat te bieden voor reizigers. Met zijn ligging aan de Middellandse zee heeft het heel wat stranden die als extra troef worden uitgespeeld. Het centrum van de stad heeft maar liefst negen gebouwen die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Met bouwwerken als Sagrada Família, ontworpen door Antoni Gaudí, Park Güell en Casa Milà staat de stad dan ook vol architecturale meesterwerken. Barcelona heeft een voornamelijk Catalaanse traditie. Naast de Spaanse traditionale feestdagen vieren ze in Barcelona ook La Diada Nacional de Catalunya, wat neerkomt op de Catalaanse nationale feestdag.

1. Madrid

Madrid
Felipe Gabaldón/flickr

Madrid is de hoofdstad van Spanje en tegelijk de grootste stad van het land. Zijn centrale ligging zorgt ervoor dat het een grote rol speelt op historisch, politiek en financieel vlak. Naast het Koninklijk Paleis heeft de stad ook nog talrijke musea als bezienswaardigheden. Een groot deel van het stadsleven wordt bepaald door de twee voetbalclubs die het heeft: Real Madrid en Atletico Madrid. Niet alleen zijn het onderling rivalen maar samen met FC Barcelona zijn het enkele van de belangrijkste clubs in Spanje en Europa. Als hoofdstad zal het je niet verbazen dat Madrid erg chaotisch kan overkomen. Nochtans is er een bruisend nachtleven aanwezig waarbij cafés zelfs op een weekdag vol kunnen zitten.

  • Voeg Toe!