5 Grootste Steden van Thailand

Thailand is een erg populaire reisbestemming onder backpackers. Niet in het minst omdat het een erg goedkoop land is, maar ook omwille van de prachtige stranden, het lekkere eten en de prachtige eilanden. Voor grote steden hoef je niet naar Thailand, alleen Bangkok is een stad van wereldformaat met meer dan 5 miljoen inwoners. De op een na grootste stad Nonthaburi heeft ongeveer 250.000 inwoners, dat is minder dan Utrecht!

5. Hat Yai

Hat Yai
Miyano2005/wikicommons

De aan de grens met Maleisië gelegen stad Hat Yai is niet meteen de meest bekende stad in Thailand wat toerisme betreft. Hier liggen de westerse shoppingscentra’s zij aan zij met talloze eetkraampjes langs de straat. Het is een mix tussen een drukke stad en de tropen. Dankzij zijn ligging bij de grens met Maleisië, wordt de stad vaak bezocht door reizigers die voor een weekendje de grens oversteken.

4. Chiang Mai

Chiang Mai
Pratyeka/wikicommons

De stad Chiang Mai klink bekend in de oren van iedere reiziger die al naar Zuidoost-Azië is gereisd. Deze stad in het noorden van Thailand is na Bangkok en Phuket wellicht het vaakst bezocht door toeristen. Niet alleen heeft de bergachtige prachtige natuur hier veel mee te maken, maar ook het feit dat de beroemde hill tribe trekkings hier worden aangeboden. Deze tochten langs verschillende stammen die te voet of per olifant worden afgelegd zijn een grote troef op toeristisch vlak voor deze streek.

3. Nakhon Ratchasima

De stad Nakhon Ratchasima staat ook wel bekend onder de naam Khorat, die tevens de naam van de provincie is. Ondanks het feit dat het niet zo bekend is als Bangkok of Chiang Mai, tref je hier nochtans nog de authentieke Thaise cultuur aan. Met meer dan 200.000 inwoners is het de derde grootste stad van Thailand. Khorat is niet alleen een belangrijke poort naar het noordoosten van het land, maar heeft ook zelf heel wat te bieden. Shoppingmogelijkheden, excursies naar omliggende nationale parken en uiteraard tempels.

2. Nonthaburi

Nakhon Ratchasima
likeacat/wikicommons

Door zijn dichte ligging nabij Bangkok wordt het vaak als een buitenwijk van de Thaise hoofdstad beschouwd. Onterecht, want Nonthaburi is een stad op zich. En niet zomaar een stad, want met bijna 300.000 inwoners is het de op één na grootste stad van Thailand. Door zijn ligging aan de rivier de Chao Phraya zijn bootexcursies hier erg populair en een uitstekende manier om de stad te verkennen. In de omgeving vind je heel wat tempels die gebouwd zijn volgens de architectuur uit de Ayutthaya en vroege Rattanakosin periodes.

1. Bangkok

Bangkok
Diliff /wikicommons

Geen stad in Zuidoost-Azië heeft een grotere reputatie dan Bangkok. De Thaise hoofdstad is het beginpunt van de reis van miljoenen backpackers die jaarlijks van Thailand hun bestemming hebben gemaakt. Van het Koninklijk Paleis tot de verschillende tempels en de floating markets. Bangkok mag dan wel heet, vervuild en chaotisch zijn, toch heeft de stad zoveel te bieden dat heel wat toeristen niet veel verder het land verkennen. De oude tempels staan hier midden in het moderne gedeelte van de stad. En net zoals in de rest van het land vind je ook hier uiteraard de vele eetkraampjes die het lekkerste van de Thaise keuken aanbieden.

  • Voeg Toe!