5 Rijkste Families Van Nederland 2014

rijkste famliie

Ieder jaar publiceert Quote de lijst van 500 rijkste Nederlanders. Ook wordt er gekeken naar de rijkste families van ons land. Dit waren in 2014 de rijkste:

1. Familie Brenninkmeijer (C&A) – 22 miljard

In 1841 starten de broers Clemens en August Brenninkmeijer de eerste C&A-winkels (afkorting voor Clemens & August) in Nederland. Al snel werden er ook winkels geopend in Duitsland en Engeland, en later ook vele andere Europese landen. In 2007 heeft C&A ruim 130 filialen in Nederland en het bedrijf blijft groeien. C&A is ook actief in België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië en Zwitserland, wat neerkomt op ongeveer 1500 filialen in Europa. Buiten Europa is het bedrijf ook in Mexico, Argentinië en Brazilië actief. Ook heeft het eind 2007 de Chinese markt betreden met inmiddels 2 filialen, waarvan één in Sjanghai. Wereldwijd werken er ongeveer 40.000 mensen voor de winkelketen.
C&A Europe is eigendom van de in Zug (Zwitserland) gevestigde Cofra Holding AG. Deze Zwitserse holdingmaatschappij is eigendom van de Nederlandse familie Brenninkmeijer. Volgens het Duitse blad Manager Magazine en het Nederlandse jaarblad Quote 500 is deze familie met een geschat vermogen van € 22 miljard (2014) de rijkste van Nederland. (bron: wikipedia).

2. Familie Van der Vorm (HAL) – 6.2 miljard

De Familie Van der Vorm is de grootste aandeelhouder van HAL Investements. Deze investeringsmaatschappij is opgericht nadat de rederij Holland-Amerika Lijn in 1989 werd verkocht voor 1.2 miljard gulden aan het Amerikaanse Carnival Corporation & plc. Met de overnamesom werd besloten om een investeringsmaatschappij te beginnen onder de naam HAL Holding.

3. Familie De Rijcke (ex-Kruidvat) – 1.9 miljard

De Familie De Rijcke heeft haar kapitaal vergaard met drogisterijketen Kruidvat. In 1975 richtte Jacobus de Rijcke het Kruidvat op. Het begon met één winkel in Bussum. Na acht jaar waren er al honderd filialen in Nederland, en inmiddels zijn dat er 800. In 2002 werd het bedrijf verkocht voor 1.3 miljard euro. Momenteel verdient de familie haar geld met investeringsfonds De Hoge Dennen.

4. Familie Dreesman (ex V&D) – 1.6 miljard

V&D (Vroom & Dreesmann) is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het werd een groot succes en kwamen door heel Nederland warenhuizen bij, de teller staat momenteel op 63. De familie heeft het bedrijf grotendeels in handen.

5. Familie Van Oord (baggerbedrijf) – 940 miljoen

Het Nederlandse Van Oord is één van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1868 opgericht door Govert van Oord

  • Voeg Toe!