5 Rijkste Rappers 2015

Rappers zingen er graag over: MONEY! En met recht, want ze zwemmen erin. Dit zijn de 5 rijkste rappers van 2015.

1. Diddy – $735 miljoen

p diddy

Ooit de rechterhand van the Notirious BIG, nu de rijkste man in de hip-hop industrie, Diddy, aka Puff Daddy of Sea Combs. Hij verdient overigens zijn geld niet alleen met zijn raps en muzieklabel “Bad Boy Records”. Hij heeft belangen in onder andere het tv netwerk Revolt, de kledinglijn Sean John, bronwaterbedrijf Aquahydrate en de tequilla DeLeon. Een echte zakenman dus!

2. Dr. Dre – $700 miljoen

Dr. Dre

Dr. Dre begon als rapper en was lid van World Class Wreckin’ Cru en N.W.A. Hij begon zijn eigen hiphoplabel “Aftermath Entertainment” en toen begonnen de grote successen met artiesten als Snoop Dogg, Eminem en 50 Cent. De grootste klapper in zijn carrière maakte hij toen hij zijn bedrijf “Beats” producent van hoofdtelefoons verkocht aan Apple voor $3 miljard. Waarom hij dan niet op de eerste plaats staat? Hij was niet voor 100% eigenaar en de belastingdienst heeft een groot deel van het geld geclaimd.

3. Jay Z – $550 miljoen

Jay Z

550 miljoen dollar op je bankrekening en getrouwd met misschien wel de mooiste vrouw ter wereld, Beyonce? Kan het leven mooier dan dat van Jay Z? Tot 2015 niet. Dit jaar moet het toch even pijn hebben gedaan dan zijn Spotify concurrent Tidal volledig is geflopt. Desondanks nog een derde plaats in de lijst van rijkste rappers.

4 . 50 Cents – $155 miljoen

50 cents

We maken een grote sprong van 3 naar 4, 50 Cent heeft ‘slechts’ 155 miljoen dollar op zijn bankrekening. Ook 50 heeft de meeste centen verdient met slimme zakelijke deals naast zijn rap carrière. In 2008 verkocht hij zijn bedrijf Vitaminewater voor $100 miljoen. Hij hoopt in de toekomst hetzelfde te kunnen doen met de andere bedrijven waarin hij investeerd: SMS headphones, Effen Vodka en Frigo ondergoed.

5. Birdman – $150 miljoen

Bryan ‘Birdman’ Williams

Het vermogen van Birdman is dalende. Dat heeft alles te maken met de geruchten dat grote artiesten, o.a. Lil Wayne, zijn label Cash Money gaan verlaten.

Wist je trouwens dat Lil Kleine, de Nederlandse rapper, behoort tot de rijkste artiesten van Nederland?

  • Voeg Toe!