De hoogste brug ter wereld

Si Du River Bridge
WikiCommons

Wie graag de hoogste brug ter wereld wil bekijken, zal een vlucht moeten boeken naar China. In de provincie Hubei, in de stad Badong Country is het plaatsje Yesanguan gelegen. Hier vind je de Si Du River Bridge. De brug hangt boven een vallei en is vanaf het hoogste punt ongeveer 496 meter hoog. Daarnaast is de brug 1.222 meter lang en de grootste overspanning beschikt over een breedte van 900 meter.

De Si Du River Bridge is bestemd voor treinverkeer. De naam is afkomstig van de rivier waar de brug over heen gaat, namelijk de Si Du rivier. In november 2009 ging de eerste trein de brug over. De trein die over de brug gaat zorgt voor een snellere verbinding tussen Chongging en Shanghai.

Je kunt je vast wel voorstellen dat het bouwen van deze brug geen gemakkelijke karwei is geweest. De hangbrug is van staal en gewapend beton en heeft pijlers van 120 meter hoog. De eerste draagkabel moest bevestigd worden boven de 500 meter brede vallei. In plaats dat ze hiervoor een helikopter gebruikte, kozen ze voor een raket. Het bouwen van de hangbrug heeft ongeveer 80 miljoen euro gekost.

  • Voeg Toe!