De hoogste waterval ter wereld

Salto Angel

Als je de mogelijkheid hebt om de hoogste waterval ter wereld te kunnen bekijken, moet je die kans zeker aangrijpen. Deze gigantische waterval vind je in het Nationaal park Canaima (Venezuela). We hebben het hier over de Salto Angel, ook wel de Angelwaterval genoemd. Met een gigantische hoogte van 979 meter ben je verzekerd van een prachtig uitzicht en kun je genieten van het vrij vallende water. Deze waterval is dan ook de meest bezochte plek voor toeristen.

De Angelwaterval ligt aan een naamloze zijrivier van de Caroni en beschikt over verschillende rotsplateaus. Het meeste water dat van bovenaf komt, bereikt niet eens de grond. Doordat de waterval zo ontzettend groot is, verdampt het al tijdens de val naar beneden.

De hoogste waterval ter wereld is vernoemd naar ontdekker Jimmie Angel. Jimmie Angel kwam de waterval in 1933 tegen toen hij met zijn vliegtuig op zoek was naar goud. Om de Angelwaterval te kunnen bewonderen zal je per boot of met het vliegtuig moeten gaan. Het ligt namelijk midden in de wildernis van Venezuela. Om bij de Angelwaterval te komen ben je ongeveer 24 uur onderweg.

  • Voeg Toe!