Duurste Hond in de Wereld

tibetan mastiff

Je moet het er maar voor over hebben, €1.1 miljoen voor een hond! Het klinkt waanzinnig, maar het bedrag is in China betaald voor een Rode Tibetaanse Mastiff. Dit type hond is in China een echt statussymbool, vergelijk het met een duur horloge of een dure auto. Tevens brengt de kleur rood geluk, en volgens de Tibetanen zal deze hond dan ook geluk en voorspoed brengen aan zijn baasje.

Om precies te zijn gaat het om de hond “Hong Dong”, of in het Engels vertaald “Big Splash”. Volgens de fokker van de hond is de prijs heel goed te verklaren: Big Splash in de perfectie van het ras. Overigens kan er ook een groot deel van de investering worden terugverdiend, want iedere keer als er gefokt wordt met Hong Dong levert dat de eigenaar ongeveer 11.000 euro op. Een snel rekensommetje leert dat Hong Dong dan wel een echte gigolo moet zijn, minstens 100 teefjes moet hij bevruchten!

Ook in onderhoud is deze hond niet goedkoop, een Tibetaanse Mastiff eet toch al snel een kilogram voedsel per dag! Maar als je €1.1 miljoen kunt betalen, dan zal dat wel geen probleem zijn.
In Nederland betaal je overigens ‘maar’ tussen de 1.000 en 1.500 euro voor dit hondenras. De prijzen lopen op als een hond kampioenschappen heeft gewonnen, maar nooit zo bizar hoog.

    1. Aurelia1992 30 mei 2017

    Voeg Toe!