Duurste Videoclip Ooit Gemaakt

De duurste videoclip die ooit is gemaakt voor een muzieknummer is de video behorende bij “Scream”, het duet van Michael Jackson en zijn zusje Janet Jackson. Als je twee van zulke supersterren bij elkaar zet, tja, dan wil je natuurlijk een beetje een mooi videoclip!

Het budget van de videoclip uit 1995 was 7 miljoen dollar. Voor een clip van 4 minuten en 46 seconde is dat bijna $25.000 per seconde! En of de clip nou zo bijzonder is? Oordeel zelf:

En dan werd de videoclip ook nog eens niet overal uitgezonden omdat de tekst “just stop fucking with me” waarbij Janet Jackson ook nog eens haar middelvinger opsteekt. Een ‘no go’ in Amerika natuurlijk!

Meer dure videoclips

De meeste mensen verwachten een andere videoclip van Michael Jackson op nummer één in deze lijst, namelijk “Thriller”.Echter, deze clip uit 1983 kostte ‘slechts’ 1 miljoen dollar. Zelfs met inflatiecorrectie is dat een stuk minder dan “Scream”. Een andere clip van de “King of Pop” staat wel in hoog in de ranglijst van dure muziekvideo’s, namelijk “Black or White” uit 1991, de kosten hiervan waren $4 miljoen.

Een andere popartiest die vaak dure clips maakt is Madonna, ze staat zowel op positie twee, drie en vier in de lijst. Met respectievelijk de clips voor “Die Another Day” ($6.1 miljoen), “Express Yourself” ($5 miljoen) en “Bedtime Stories” ($5 miljoen).

Michael Jackson – Captain EO

Technisch gesproken geen muziekvideo, maar wel heel duur, deze 17 minuten durende video geregisseerd door niemand minder dan Francis Ford Coppola, “Captain EO” van Michael Jackson. Deze clip draaide in jaren ’80 en ’90 in de Walt Disney Parken. De kosten van deze video? $30 miljoen!

  • Voeg Toe!