Grootste Huiskat

savannah katHet kattenras Savannah, of om precies te zijn Savannah F1, is het grootste kattenras. De Savannah is een kruising tussen een gedomesticeerde kat en de serval, een middelgrote wilde Afrikaanse kat met grote oren. Deze bijzondere kruising werd populair eind jaren ’90. Sinds 2001 is het ras een officieel erkend ras door de TICA.

De grootte en lengte van de Savannah katten onderling verschilt nogal. Over het algemeen is de eerste generatie mannelijke katten (F1) het grootst. Bij deze katten is de genetische invloed van de Afrikaanse serval nog het grootst. Deze eerste generatie weegt zo rond de 9 kilogram.

Qua karakter worden de savannah katten weleens vergeleken met honden, ze zijn erg loyaal. Ze volgen vaak de eigenaar door het huis, en kunnen ook getraind worden om aan een leiband te lopen. Over vriendelijkheid verschillen de meningen, de ene kat is zeer sociaal terwijl andere hard wegrennen en/of sissen bij het zien van een vreemde. Net als bij het uiterlijk is het karakter bij verschillende katten van dit ras zeer verschillend omdat het nog maar een zeer jong ras is.

Let erop bij de aanschaf van een savannah dat ze, ten eerste natuurlijk zeer groot zijn en dus veel ruimte nodig hebben, maar ook dat ze er om bekend zijn heel hoog te kunnen springen, sommigen wel 2.5 meter uit stand! Daarnaast zijn ze er nieuwsgierig, en deze combinatie kan er voor zorgen dat ze in de problemen komen.

  • Voeg Toe!