Grootste spin ter wereld

Wanneer er wordt gesproken over de grootste spin ter wereld kan er worden gekeken naar twee verschillende soorten spinnen. Het is maar net vanuit welk perspectief je er naar kijkt. Je kunt kijken naar de grootte of naar het lichaamsgewicht van de spin. Op basis van deze twee factoren zijn de Heteropoda maxima spin en de Goliathvogelspin de grootste spinnen ter wereld.

Heteropoda maxima

Heteropoda maxima

Als er gekeken wordt naar de grootte van de spin zelf, is de grootste spin ter wereld de Heteropoda maxima, ook wel een jachtkrabspin. Deze spin heeft een pootspanwijdte van ruim 30 centimeter. Het lichaam van deze spin is ongeveer 4,5 centimeter. Een heteropoda maxima heeft een geelbruine kleur en heeft donkere strepen op zijn poten. De spin bevind zich in grotten in Noord-Laos.

Goliathvogelspin

Goliathvogelspin
Wikicommons

Als we spreken over de grootste spin ter wereld op basis van lichaamsgewicht dan is de Goliathvogelspin de grootste. Deze spin kan ongeveer 170 gram wegen. In sommige gevallen kan de spin ook een pootspanwijdte hebben van 30 centimeter en het lichaam is ruim 12 centimeter. Deze spinnen bevinden zich in gebieden in Zuid-Amerika. De kleur van de Goliathvogelspin is licht tot donkerbruin. Een Goliathvogelspin is giftig, maar kan voor mensen weinig kwaad. Een beet van deze spin wordt vergeleken met een bijensteek.

    1. keandro 6 juli 2015

    Voeg Toe!