Grootste stad ter wereld

Het bepalen van de grootste stad ter wereld kan niet 1-2-3 worden gedaan, er zijn namelijk vele verschillende metingen. Bij grootste denken we vooral aan het aantal inwoners, de landoppervlakte vinden we minder belangrijk. Maar aantal inwoners van miljoenensteden meet je niet zomaar! Wie hoort er wel bij, en wie niet? En zijn de inwoners wel allemaal geregistreerd (illegalen)?

Bepalen grootste stad ter wereld

Er zijn twee veel gebruitke methoden om te bepalen welke stad het grootste is, en die geven verschillende uitkomsten. De eerste gaat uit van metropolen (of ook wel agglomeraties). De grootste is dan Tokio in Japan, met 37.239.000 inwoners, maar bedenk dat de metropool Tokio uit veel meer bestaat dan alleen de stad Tokio, hier horen ook Yokohama, Kawasaki, en Saitama bij, alle drie zelf ook miljoenensteden!!
Een andere methode is kijken naar de “city proper”, hier geldt de officiële telling van de stad zelf, en dan vinden we Tokio opeens op plaats 14 met ‘maar’ 8.967.655 inwoners, een verschil van bijna 30 miljoen! De grootste ‘proper city’ is Shanghai in China met 17.836.133 inwoners.

Shanghai of Tokio: welke stad is het grootst?

Shanghai

Tokyo

Van Nederland weten we in ieder geval dat Amsterdam de grootste stad is!

  • Voeg Toe!