Grootste voetbalstadion van Europa

camp nou 2
foto: Oh-Barcelona.com

In vergelijking met de rest van de wereld bouwen we in Europa maar bescheiden stadions. Op een lijst van alle stadions naar grote (dus niet allen voetbal) komen we het eerste Europese stadion pas tegen op de 9e plaats, en daarna weer op de 22e. We hebben het dan over respectievelijk over Camp Nou in Barcelona (98.772) en Webmley in Londen (90.000). Het grootste stadion van Nederland komt in de top 150 niet eens voor!

Maar, het grootste voetbalstadion van Europa is dus Camp Nou in Barcelona In totaal passen er in het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaanse voetbalelftal 98.772 toeschouwers. Tot 2000 heette het stadion overigens officieel “Nou Estadi del Futbol Club Barcelona”, oftewel het nieuwe voetbalstadion van Barcelona. Vanaf het begin noemden de ‘socios’ het stadion overigens al Camp Nou (nieuw veld) en vanaf 2000 werd deze bijnaam ook de officiële naam.

Het grappige is dat Camp Nou er van buitenaf helemaal niet zo groot uitziet. Dit heeft er mee te maken dat de gemeente niet toeliet dat het stadion in de hoogte werd uitgebreid. Wat doe je dan? In de diepte werken! De huidige eerste ring is dan ook uitgegraven!

camp nou
foto: Natursports / Shutterstock.com

  • Voeg Toe!