Grootste voetbalstadion van Nedeland

Grootste stadion nederland

Het grootste voetbalstadion in Nederland is sinds de opening in 1996 de Amsterdam Arena, waarin Ajax zijn thuiswedstrijden speelt. Om precies te zijn passen er 53.052 toeschouwers in de Arena, en dat is een kleine 2.000 meer dan er in het tweede stadion van Nederland passen, De Kuip (51.137 toeschouwers).

Het stadion moet overigens nog groter worden, de Arena maakte in juni 2013 bekend dat ze het stadion willen uitbreiden naar een capaciteit van 65.000 zitplaatsen. De extra plaatsen worden gecreeerd door extra rijen stoelen bovenaan de tweede ring op Noord en Zuid toe te voegen.

De start van het (toen) hypermoderne stadion was in 1996 niet het grote succes waarop werd gehoopt. Althans, de Arena zat vaak wel vol, maar er werd flink geklaagd door de Amsterdammers: geen sfeer, slechte grasmat, en tijdens de concerten was het geluid niet om aan het horen. Nog steeds dromen veel Ajax fans nog over de tijden in De Meer, maar dit heeft natuurlijk ook te maken met de successen die er in die tijd werden behaald! Het gras is momenteel (meestal) in betere staat, mede ook doordat de Amsterdam Admirals het veld niet meer verwoesten. Ook de sfeer is een stuk beter dan in het begin. Natuurlijk helpt het dat het weer wat beter gaat met Ajax, maar vooral de fans in sfeervak 410 maken er tegenwoordig een mooi feestje van bij de thuiswedstrijden van Ajax.

Amsterdam Arena

In het grootste voetbalstadion van de wereld kunnen overigens bijna drie maal zoveel toeschouwers!

  • Voeg Toe!