Grootste Winkelcentrum in de Wereld

New South China Mall

New South China Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld, maar leuk shoppen is het er zeker niet. Sinds de opening in 2005 staat 99% van de winkels leeg!
Het winkelcentrum is te vinden in Dongguan, China. Er is ruimte voor 2.350 winkels op een oppervlakte van 659.612 vierkante meter. De ruimte is opgedeeld in 7 zones die verschillende steden of landen voorstellen, waaronder ook Amsterdam. ER is onder andere een 25 meter hoge replica te vinden van de Arc de Trimphe, een replica van de Campanile van Venetië en een kanaal van 2.1 kilometer met gondels.
Klinkt allemaal leuk en aardig, maar er zijn dus geen winkels! En dat heeft alles te maken met de locatie. Het ligt te ver van de stad en is alleen bereikbaar met de auto of bus, hierdoor kan het gros van de Chinezen er niet komen.

New South China Mall 2

Wil je shopppen in een groot winkelcentrum waar wel winkels te vinden zijn? Dan moet je naar de “Dubai Mall”. Het winkelcentrum maakt deel uit van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Er is ruimte voor zo’n 1200 winkels. De totale winkeloppervlakte bedraagt meer dan een half miljoen vierkante meter. Er zijn parkeerplaatsen voor 14.000 auto’s. In dit winkelcentrum is ook het grootste aquarium ter wereld te vinden.

  • Voeg Toe!