Het hoogste gebouw ter wereld

Burj Khalifa
Sophie James / Shutterstock.com

Waar anders dan in het steenrijk , en ‘bouwgekke’ , Dubai zou het hoogste gebouw ter wereld moeten staan? Hier vinden we dan ook het 828 meter hoge “Burj Khalifa”.Eind 2004 begon men met de bouw van dit immens grote gebouw. In 2009 kreeg Burj Khalifa de titel van het grootse gebouw ter wereld. Dit werd feestelijke gevierd met een prachtige vuurwerk show.

Achter Burj Khalifa is de Abraj Al Bait-toren een goede nummer twee. Deze toren staat in Mekka en heeft een hoogte van 601 meter. Zoals je kunt zien is de wolkenkrabber in Dubai veruit de grootste. In het gebouw zitten kantoren, appartementen, een groot hotel, een zwembad, een nachtclub, een moskee en verschillende restaurants. Het gebouw dient momenteel als kantoor en hotel en heeft 162 verdiepingen. De bouw van deze hoge wolkenkrabber heeft ongeveer 1,3 miljard euro gekost. De toren is gebouwd in de vorm van een hymenocallis, een veel voorkomende woestijnbloem.

Waarschijnlijk zal het gebouw niet lang kunnen genieten van de titel hoogste gebouw ter wereld, want in verschillende landen is men van plan om een gebouw te bouwen dat de hoogte van 1000 meter bereikt.

burj khalifa nacht
Anna Omelchenko / Shutterstock.com

  • Voeg Toe!