Hoogste Achtbaan ter Wereld

De hoogste achtbaan in de wereld is de Kingda Ka met een maximale hoogte van 139 meter. De achtbaan is te vinden in Six Flags Great Adventur in New Jersey.

Toen de achtbaan openging in 2005 was het ook de snelste achtbaan ter wereld (206 km/uur), maar dit record werd in 2010 overgenomen door Formula Rossa.

Voor achtbaanliefhebbers is de Kingda Ka achtbaan een echte kick. Deze achtbaan, die je aantreft in attractiepark Six Flags Great Adventure te New Jersey, is namelijk benoemd tot de hoogste achtbaan ter wereld. Deze uitroeping heeft de Kingda Ka te danken aan de hoogte van 139 meter. Hierbij behaald de achtbaan een snelheid van 200 kilometer per uur.

In 2005 vond de opening van deze attractie plaats. De Kingda Ka zou de grootste en snelste coaster ter wereld worden. De titel van de hoogste achtbaan ter wereld heeft Kingda Ka tot op heden zeker niet gestolen, er is geen achtbaan geweest die dit record kon verbeteren. Het record van de snelste achtbaan is echter wel ingehaald door een andere achtbaan.

De Kingda Ka werd gebouwd door Intamin AG. In een uur tijd kunnen er ruim 1400 passagiers worden gelanceerd. Een rit duurt 28 seconden. De achtbaan beschikt over een verticale spiraal die met 90° omhoog gaat. Helaas heeft de achtbaan vaak te kampen met technische problemen. Tevens wordt de achtbaan in verband met de hoogte bij regen en onweer gesloten. Ondanks de slechts 28 seconden plezier die mensen hebben van deze attractie staan mensen er ruim 2 uur voor in de wacht rij.

Kingda_Ka
Dusso Janladde

  • Voeg Toe!