Hoogste Gebouw van Nederland

Als je in Nederland hoge gebouwen wilt bekijken, dan moet je in Rotterdam zijn. De vier hoogste gebouwen van Nederland zijn te vinden in de havenstad, en negen van de twintig hoogste gebouwen van Nederland staan in Rotterdam.

maastoren
foto: F.Eveleens

De allerhoogste is de Maastoren met 161,2 meter (en met dakopbouw zelfs 164,75 meter). Hiermee is het ook het hoogste gebouw van de Benelux.

De naam Maastoren is aan het gebouw gegeven vanwege de ligging. Het hoge gebouw is te vinden in de Konigshaven welke grenst aan de Nieuwe Maas. Of nog beter gezegd, het gebouw staat in de Koninghaven, het is namelijk gebouwd op een stukje ingepolderde haven op de Kop van Zuid. Om aanvaringen met grote schepen te voorkomen is het gebouw dan ook voorzien van remmingswerken.

Vergelijken we overigens de Maastoren met het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa van 828 meter, dan stelt het weer neit zoveel voor, daar past onze hoogste toren vijf keer in …

maastoren 2

De Maastoren is het hoogste gebouw van Nederland, maar er zijn wel hogere constructies te vinden. De hoogste constructie is de Gebrandytoren (zendmast) in Lopik. Deze is 367 meter hoog.

Zendmast_Lopik_01
Onderwijsgek

  • Voeg Toe!