Jongste Moeder in de Wereld

Lina MedinaHet is bijna niet te geloven, maar de jongste moeder ooit was slechts vijf jaar en zeven maanden oud. Het gaat om de Peruaanse Lina Medina die in 1939 op deze veel te jonge leeftijd moeder werd.

Lina werd door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht omdat haar buik maar bleef groeien, ze dachten aan een tumor. De dokters stelden echter vast dat ze al zeven maanden zwanger was. Anderhalve maand later kwam haar zoon doormiddel van een keizersnee op de wereld. Dit was nodig omdat haar bekken nog niet volgroeid was.

Ze noemde haar zoon Geraldo en deze werd opgevoed met de gedachte dat Lina zijn zus was. Geraldo was gezond, maar overleed wel op 40 jarige leeftijd aan een beenmergziekte. Een verband tussen zijn ziekte en zijn jonge moeder is nooit gevonden.

In de tijd dat dit zich afspeelde was er nog geen DNA onderzoek, en er is dan ook nooit bekend geworden wie de vader was. Lina’s vader werd aangehouden voor kindermisbruik, maar wegens onvoldoende bewijs nooit veroordeeld.

Volgens de doctoren werd Lina geboren met een afwijkend hormoonstelsel. Ze zou na 8 maanden al haar eerste menstruatie hebben gehad, en toen ze 4 jaar was waren haar borsten al volgroeid. Er bestaat één foto van de zwangere Lina, ze was toen 7.5 maanden zwanger.
Overigens is Lina nog steeds in leven. Ze is getrouwd en heeft nog een tweede zoon gekregen. Ze woont in een arm deel van Lima. Ze weigert interviews te geven.