Man Die Het Vaakst Door Bliksem Is Getroffen

meeste bliksem

Dit kan geen toeval meer zijn, Roy Cleveland Sullivan is in zijn leven minstens zeven keer door de bliksem getroffen! Hij staat daarom ook wel bekend als de “Lightning Man” of “Human lightning conductor” (menselijke bliksemafleider). Hij kwam uiteindelijk op 71 jarige leeftijd om het leven, niet door de bliksem maar door zelfmoord.

Roy Sullivan was parkwachter in het Amerikaanse Nationaal park Shenandoah. Hij werd voor het eerste geraakt door de bliksem in 1942 toen hij in een uitkijkpost stond. De bliksem sloeg in in zijn been en hij verloor de nagel van zijn grote teen.

De jaren hierna was het rustig, maar in 1969 werd hij wederom geraakt, ditmaal in zijn truck terwijl hij over een bergweg reed. Hij verbrandde hierbij zijn wenkbrauwen. Een jaar later werd hij wederom geraakt, ditmaal terwijl hij in de voortuin stond. Hij verbrandde bij deze inslag zijn linker schouder. Ook in 1972 en 1973 werd hij geraakt, ditmaal verbrandde hij vooral zijn haar.

In 1976 werd hij voor de zesde maal geraakt, ditmaal hield hij er enkelproblemen aan over. De laatste keer werd hij geraakt in 1977 toen hij aan het vissen was. Hij moest naar het ziekenhuis voor een verbrande borst en buik.

Zes jaar later ontnam hij zichzelf het leven, niet door de blikseminslagen, maar door liefdesverdriet.

  • Voeg Toe!