Oudste Vrouw ter Wereld

oudste vrouw ooitoudste vrouw ooitDe oudste vrouw die ooit heeft geleefd is de Franse Jeanne Calment. Ze leefde 122 jaar en 164 dagen. Ze leefde van 21 februari 1875 tot 4 augustus 1997.

Haar hele leven woonde Jeanne in Alres. Zoals dat hoorde in die tijd bleef ze in het ouderlijk huis wonen tot haar huwelijk. In 1896 (21 jaar oud) trouwde ze met haar achterneef (ook normaal voor die tijd) Fernand Calment. Ze kregen één dochter, Yvonne. Yvonne had niet de genen van haar moeder, ze overleed al op 37-jarige leeftijd. Yvonne had één zoon, die overleed ook jong, hij was 37 toen hij omkwam bij een verkeersongeluk. Op dat moment had Jeanne geen erfgenamen meer.

Hoe is ze zo oud geworden? Het hielp dat ze uit een rijke familie kwam, en dus nooit heeft moeten werken. Ze leidde een rustig leven en bestede haar tijd aan dingen als tennis, zwemmen, fietsen, piano spelen en opera. Lopen heeft ze kunnen doen tot haar 114e, toen brak ze haar dijbeen. Zelf zegt ze dat ze oud is geworden door een dieet van olijfolie, port en een kilogram chocolade per week. O ja, tot vijf jaar voor haar dood heeft ze gerookt!

Oudste vrouw nog in leven

De oudste vrouw die momenteel nog in leven is en dus jacht kan maken op het record van Jeanne is de Japanse Misao Okawa, ze is momenteel 116 jaar oud (geboren 5 maart 1898). Van haar drie kinderen zijn er twee nog in leven en ondertussen ook ouder dan 90 jaar. Verder heeft ze vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

  • Voeg Toe!