Rijkste Nederlanders 2014

Ieder jaar brengt Quote de Quote 500 uit met daarin de 500 rijkste Nederlanders. Dit jaar zag de top 10 er heel anders uit door voorgaande jaren omdat er alleen nog Nederlanders in werden opgenomen die ook in Nederland wonen. Zo is Charlene de Carvalho-Heineken die jaren lang op nummer 1 stond uit de lijst geschrapt, zij woont in Engeland.

10 Rijkste Nederlanders

1. Frits Goldschmeding – 3.2 miljard

Frits Goldschmeding richte in 1960 Uitzendbureau Amstelveen op. Al snel werd de naam veranderd in Randstad Uitzendbureau. Ondertussen is Randstad internationaal actief, en het op een na grootste uitzendbureau in de wereld, na Adecco. Goldschmeding heeft een aandeel van 35% in Randstad en zijn vermogen wordt geschat op 3.2 miljard.

2. Dik Wessels – 2.4 miljard

Dik Wessels nam in de jaren ’70 van de vorige eeuw het timmerbedrijf Wessels van zijn vader over. Als algemeen directeur heeft Wessels het aannemersbedrijf van zijn familie uitgebouwd tot een regionale speler. Daarnaast heeft hij zijn privé beleggingsmaatschappij Reggeborgh Participaties.

3. John de Mol – 2.3 miljard

Al op jonge leeftijd produceerde John de Mol televisieprogramma’s, “De meneer Kaktus show”, “Medisch Centrum West” en “Vijf tegen vijf”. In 1994 fuseerde de productiemaatschappij van De Mol met het bedrijf van Joop van den Ende, waardoor Endemol ontstond. Het grote succes kwam in 2000 met het programma “Big Brother”, een tv concept dat over de hele wereld verkocht werd.

4. Wijnand Pon – 1.8 miljard
5. Els Blokker – 1.7 miljard
6. Joop van den Ende – 1.7 miljard
7. Hand Melchers – 1.4 miljard
8. Marcel Boekhoorn – 1.3 miljard
9. Carel Nolet – 1.3 miljard
10. Lesley Bamberger – 1.2 miljard

bron: Quote500

  • Voeg Toe!