Snelste Achtbaan ter Wereld

De snelste achtbaan in de wereld is de Formula Rossa te vinden in Ferrari World in Abu Dhabi. Bij een ritje in deze attractie wordt er een topsnelheid van 240 kilometer per uur gehaald.

De achtbaan is geopend in november 2010 en is een van de hoogtepunten van het grootste indoor pretpark in de wereld Ferrari World. De achtbaan verpletterde het record van zijn voorgang, Kingda Ka, war een topsnelheid van 206 km/u wordt gehaald. Kingd Ka is nog wel de hoogste achtbaan. De baan is geïnspireerd door het beroemde Formule 1 circuit van Monza, mede doordat hier de snelste Formule 1 race ooit is gereden. In die race werd er gemiddeld 242 kilometer per uur gereden. Het is ook niet voor niks dat de snelheid van de Formula Rossa 240 km/u is.

De hoge snelheid wordt direct aan het begin gehaald. Met een hydraulisch lanceermechanisme wordt het wagentje binnen 4 seconde naar een snelheid van 240 km/u gelanceerd. Hierna komt er een heuvel van 53 meter en wordt er met een snelheid van 105 km/u door de bochten gescheurd.

Formula Rossa
Jazon88

  • Voeg Toe!