Snelste boot ter wereld

Er zijn diverse jachten ontworpen die hoge snelheden kunnen behalen. De snelste superjacht ter wereld, is ontworpen door de Nederlander Frank Mulder. Hij ontwierp een superjacht genaamd The World is not Enough. Dit jacht is niet alleen super snel, maar ook nog eens enorm luxe. De jacht is ruim 42,4 meter en kan een snelheid halen van 130 kilometer per uur. Deze snelheid kan worden behaald met behulp van twee Paxman diesel propeller motoren en twee Lycoming gas turbines die zorgen voor 20.600 pk.

In 2004 werd deze jacht ontworpen en gebouwd. Nu kunnen niet alleen de eigenaren een tocht maken met de jacht maar is er ook ruimte voor 10 gasten aan boord. Daar kunnen zij genieten van de enorme luxe waar de boot over beschikt en het enorm strakke design. Wanneer men zich in deze jacht bevind zou je bijna niet meer het idee hebben dat je eigenlijk op een boot zit.

De snelste ‘boot’ ter wereld is de Spirit of Australia. Deze boot werd aangedreven met behulp van een straalmotor en haalde op het water een snelheid van 529 kilometer per uur.

  • Voeg Toe!