Snelste trein ter wereld

maglev

Treinen zijn een handig en gemakkelijk vervoersmiddel die je naar diverse plaatsen kunnen brengen. Het record snelste trein ter wereld is staat op naam van de magneetzweeftrein genaamd de Maglev. Maglev staat voor Magnetic Levitation. Deze treinen komen vooruit met behulp van een magnetisch veld. Omdat ze ongeveer twee centimeter boven het spoor zweven worden ze ook wel magneetzweeftreinen genoemd.

De Maglev kom je tegen in in China en Japan. Daar zijn diverse recordsnelheden behaald door de treinen. Het eerste record ging om een snelheid van 501 kilometer per uur. Deze werd behaald in China. Een maand later werd dit record al verbroken met 581 kilometer per uur in Japan. Een normale magneetzweeftrein rijdt zo’n 430 kilometer per uur. Het traject Shanghai – vliegveld Shanghai wordt met een magneetzweeftrein binnen zeven minuten bereden en heeft een afstand van circa 30 kilometer.

De snelste spoortrein is de Franse TGV. TGV staat voor Train a Grande Vitesse. Deze behaalde een recordsnelheid van 574,8 kilometer per uur. Normaal rijdt deze trein tussen de 320 en de 360 kilometer per uur. Zulke snelle treinen zul je in Nederland niet tegenkomen.

    1. P 26 juni 2015

    Voeg Toe!