Snelste vogel ter wereld

Slechtvalk
bron

Veel vogels kunnen zeer hoge snelheden behalen. Zo kunnen de Wintertaling, de Eider, een Grote tafeleend, een middelste zaagbek, de fregatvogel, een boomvalk, een gierzwaluw en de stekelstaatgierzwaluw allen snelheden halen van minimaal 100 kilometer per uur. De snelste vogel die er met een snelheid van ruim 389 kilometer per uur ver boven uit steekt is de slechtvalk. Deze snelheden zijn behaald bij het maken van een zogenaamde duikvlucht.

slechtvalk2
bron

De slechtvalk is niet alleen de snelste vogel ter wereld maar ook het snelste dier ter wereld. Veel mensen denken dat landdieren zoals een jachtluipaard veel sneller zijn dan vogels. Dit is dus een misvatting. Zo behaalt een jachtluipaard slechts een snelheid van 105 kilometer per uur tegenover de 389 kilometer per uur van de slechtvalk.

Een slechtvalk valt onder de grootste valken. Deze vogels voeden zich met prooien als duiven en eenden. Slechtvalken komen op veel plekken voor, zo ook in Nederland en in België. Hier zal je ze alleen zien in periodes zoals de winter. Met een snelheid van 389 kilometer per uur is een slechtvalk de terechte drager van de titel de snelste vogel ter wereld.

  • Voeg Toe!