Top 5 Beste Luchtvaartmaatschappijen van de Wereld (2018)

Skytrax is een website die alle luchtvaartmaatschappijen in de wereld test en een cijfer geeft. Ieder jaar brengen ze een top lijst uit wat volgens hun de beste luchtvaartmaatschappijen zijn. Ze baseren de ranglijst op de meningen van miljoenen passagiers. Er worden 49 factoren meegenomen, onder andere de kwaliteit van de stoelen, hoe schoon het vliegtuig is, de kwaliteit van de maaltijden, en natuurlijk de behulpzaamheid van de crew. Dit waren volgens Skytrax de 5 beste luchtvaartmaatschappijen van 2017:

5. Cathay Pacific

Cathay Pacific is een Aziatische luchtvaartmaatschappij gevestigd in Hongkong. De thuishaven is Hong Kong International Airport. De luchtvaartmaatschappij opereert met een vloot van passagier- en vrachttoestellen naar 78 bestemmingen. Hun vloot bestaat uit Airbus A330 (36) , Airbus A350 (22) , Boeing 747 (5) en de Boeing 777 (70)

4. Emirates

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Emirates heeft een zeer snelle groei laten zien. De maatschappij heeft vluchten naar vele bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika, India, Oceanië en Noord-Amerika. De vloot bestond in januari 2018 uit 246 toestellen en 243 orders.

3. All Nippon Airways (ANA)

All Nippon Airways is een Japanse luchtvaartmaatschappij. ANA’s internationale knooppunt is de Luchthaven Narita buiten Tokio. Ze zijn onderdeel van de Star Alliance. De vloot bestaat in 2018 uit 218 toestellen en 93 orders.

2. Singapore Airlines

Singapore Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore. Thuishaven is de Internationale Luchthaven Changi. Singapore Airlines vliegt naar 62 bestemmingen in 35 landen in Azië, Oceanië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Noord-Amerika. De meeste regionale vluchten worden door SilkAir uitgevoerd, daarom heeft Singapore Airlines ook geen kleine toestellen in haar vloot. De vloot bestaat uit 110 toestellen waaronder 22 Airbus A330, 16 Airbus 350 en 19 Airbus 380

1. Qatar Airways

Qatar Airways staat al jaren bovenaan de lijstjes van beste luchtvaartmaatschappij in de wereld. In 2014 waren ze tweede, in 2015 eerste, in 2016 weer tweede, en dit jaar staan ze weer bovenaan. Qatar Airways, is de nationale Luchtvaartmaatschappij van Qatar. Ze werkt met een hub-en-spoke-netwerk met als basis Doha. Ze vliegt naar meer dan 100 internationale bestemmingen met een vloot van ongeveer 150 vliegtuigen.

  • Voeg Toe!