Top 6 Beste Europese Luchtvaartmaatschappijen (2018)

Skytrax is een website die alle luchtvaartmaatschappijen in de wereld test en een cijfer geeft. Ieder jaar brengen ze een top lijst uit wat volgens hun de beste luchtvaartmaatschappijen zijn. Ze baseren de ranglijst op de meningen van miljoenen passagiers. De lijst wordt al jarenlang gedomineerd door Aziatische luchtvaartmaatschappijen en ook in 2017 is dit weer zo. In dit lijstje kijken we hoe de Europese luchtvaartmaatschappijen presenteren. Tussen haakjes de positie in de lijst van de hele wereld.

6. KLM (22)


Onze nationale trotst, de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, doet het zeker niet slecht. De oudste luchtvaartmaatschappi (onder haar oorspronkelijke naam opererende) staat op de 22e plaats in de totale lijst en is de op vijf na beste maatschappij van Europa.

5. Air France (18)

Sinds 2004 werken Air France en KLM samen, maar nog wel als twee losse maatschappijen. De Franzen doen het met een 18e plek net iets beter dan KLM.

4. Austrian Airlines (17)

Austrian Airlines is de grootste Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij en voert vluchten uit vanaf de luchthaven Wenen. In 2009 werd Austrian Airlines overgenomen door Lufthansa die we nog hoger in de lijst vinden.

3. Swiss International Air Lines (14)

Swiss International Air Lines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. Zij levert reguliere diensten in Europa en naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Haar belangrijkste hub is Zürich Airport (ZRH).

2. Turkish Airlines (12)

Turkish Airlines is een Turkse luchtvaartmaatschappij, gevestigd in Istanboel. Het is de nationale maatschappij van Turkije en vliegt naar bestemmingen in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Noord-, Oost- en Zuidelijk Afrika en de Verenigde Staten.

1. Lufthansa (7)

Het Duitse Lufthansa is de enige Europese luchtvaartmaatschappij te vinden in de top tien, plaats zeven om precies te zijn. Het hoofdkwartier bevindt zich in Keulen en de vloot van de Lufthansa Groep bestaat uit 656 toestellen.

  • Voeg Toe!